ABS Autoherstel is Erkend Duurzaam

ABS Autoherstel is per 1 januari 2020 centraal gecertificeerd voor het duurzaamheidslabel Erkend Duurzaam. Het huidige contract met Groen Gedaan loopt nog tot juni 2020 maar zal niet worden verlengd.

‘Wij zijn ervan overtuigd dan Erkend Duurzaam beter aansluit omdat de organisatie, naast het feit dat zij de complexe wet- en regelgeving vertalen in praktische en handzame standaarden, meer gericht is op ontwikkeling van beleid en strategie,” aldus Nico Stolk, directeur van ABS Autoherstel.

Ketenbreed

De audits voor Erkend Duurzaam worden geïntegreerd in de jaarlijkse KIWA audits voor de ketencertificering. In 2015 werd ABS Autoherstel voor de eerste keer ketenbreed gecertificeerd voor verschillende kwaliteitsnormen. Het was hiermee naar eigen zeggen de eerste schadeherstelketen in Nederland die zo de kwaliteit heeft geborgd. Inmiddels heeft de keten ook de opvolgingsaudit doorstaan voor de kwaliteitsnormen ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 en BOVAG Erkend Schadeherstel.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, Vereniging FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is één jaar geldig.

ABS Autoherstel is Erkend Duurzaam - Automobielmanagement.nl

ABS Autoherstel is Erkend Duurzaam

ABS Autoherstel is per 1 januari 2020 centraal gecertificeerd voor het duurzaamheidslabel Erkend Duurzaam. Het huidige contract met Groen Gedaan loopt nog tot juni 2020 maar zal niet worden verlengd.

‘Wij zijn ervan overtuigd dan Erkend Duurzaam beter aansluit omdat de organisatie, naast het feit dat zij de complexe wet- en regelgeving vertalen in praktische en handzame standaarden, meer gericht is op ontwikkeling van beleid en strategie,” aldus Nico Stolk, directeur van ABS Autoherstel.

Ketenbreed

De audits voor Erkend Duurzaam worden geïntegreerd in de jaarlijkse KIWA audits voor de ketencertificering. In 2015 werd ABS Autoherstel voor de eerste keer ketenbreed gecertificeerd voor verschillende kwaliteitsnormen. Het was hiermee naar eigen zeggen de eerste schadeherstelketen in Nederland die zo de kwaliteit heeft geborgd. Inmiddels heeft de keten ook de opvolgingsaudit doorstaan voor de kwaliteitsnormen ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 en BOVAG Erkend Schadeherstel.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, Vereniging FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is één jaar geldig.