Orderportefeuille Focwa-leden blijft slecht gevuld

De orderportefeuilles voor schadebedrijven blijven slecht gevuld en de liquiditeitsproblemen nemen niet af. 60 procent van de Focwa-bedrijven maakt gebruik van één of meer overheidsmaatregelen. Dit blijkt uit de tweewekelijkse coronamonitor van de brancheorganisatie.

Focwa: aanvullende maatregelen noodzakelijk voor schadeherstelsector

Gisteren werden de meest recente resultaten bekendgemaakt. In het algemeen lijkt het erop dat de situatie in de schadeherstelsector niet nog verder is verslechterd. Dat is eigenlijk het enige lichtpuntje op dit moment laat men weten. Voor de rest beleven Focwa-leden moeilijke tijden. Zo blijven de orderportefeuilles even slecht gevuld ten opzichte van twee weken geleden. En gemiddeld ondervindt 33 procent steeds grotere financiële moeilijkheden (ten opzichte van 30 procent twee weken geleden), zelfs ondanks de overheidsmaatregelen. De impact voor bedrijven die werken voor leasemaatschappijen blijft ook nu bijzonder groot.

Verschillen

Gemiddeld 83 procent van de autoruitherstelbedrijven en 94 procent van de caravan- en camperservicebedrijven ervaren minder werkzaamheden in de werkplaats (ten opzichte van respectievelijk 80 procent en 82 procent twee weken geleden). ‘Dit verschil merken we ook op in de orderportefeuilles waar respectievelijk 85 procent en 84 procent van de autoruitherstelbedrijven en caravan- en camperservicebedrijven ver boven het gemiddelde (78 procent) blijven’.

Liquiditeit blijft tot slot ook deze week een grote zorg voor de leden. Ten opzichte van een gemiddelde van 33 procent signaleert 47 procent van de ruitherstelbedrijven en 69 procent van de caravan- en camperservicebedrijven grote liquiditeitsproblemen.

Orderportefeuille Focwa-leden blijft slecht gevuld - Automobielmanagement.nl

Orderportefeuille Focwa-leden blijft slecht gevuld

De orderportefeuilles voor schadebedrijven blijven slecht gevuld en de liquiditeitsproblemen nemen niet af. 60 procent van de Focwa-bedrijven maakt gebruik van één of meer overheidsmaatregelen. Dit blijkt uit de tweewekelijkse coronamonitor van de brancheorganisatie.

Focwa: aanvullende maatregelen noodzakelijk voor schadeherstelsector

Gisteren werden de meest recente resultaten bekendgemaakt. In het algemeen lijkt het erop dat de situatie in de schadeherstelsector niet nog verder is verslechterd. Dat is eigenlijk het enige lichtpuntje op dit moment laat men weten. Voor de rest beleven Focwa-leden moeilijke tijden. Zo blijven de orderportefeuilles even slecht gevuld ten opzichte van twee weken geleden. En gemiddeld ondervindt 33 procent steeds grotere financiële moeilijkheden (ten opzichte van 30 procent twee weken geleden), zelfs ondanks de overheidsmaatregelen. De impact voor bedrijven die werken voor leasemaatschappijen blijft ook nu bijzonder groot.

Verschillen

Gemiddeld 83 procent van de autoruitherstelbedrijven en 94 procent van de caravan- en camperservicebedrijven ervaren minder werkzaamheden in de werkplaats (ten opzichte van respectievelijk 80 procent en 82 procent twee weken geleden). ‘Dit verschil merken we ook op in de orderportefeuilles waar respectievelijk 85 procent en 84 procent van de autoruitherstelbedrijven en caravan- en camperservicebedrijven ver boven het gemiddelde (78 procent) blijven’.

Liquiditeit blijft tot slot ook deze week een grote zorg voor de leden. Ten opzichte van een gemiddelde van 33 procent signaleert 47 procent van de ruitherstelbedrijven en 69 procent van de caravan- en camperservicebedrijven grote liquiditeitsproblemen.