88 procent schadebedrijven heeft vertrouwen in toekomst

Focwa-leden ervaren nog steeds fors minder werkopdrachten. Ook blijft voor een groot deel de liquiditeitspositie precair. Goed nieuws: steeds minder bedrijven zijn van plan om personeelsleden te ontslaan als gevolg van de crisis. 88 procent denk dat ‘het wel weer goed zal komen’. Dit en meer blijkt uit de Focwa-monitor van 25 juni.

Focwa-poetsbedrijven stappen over naar Bovag

De situatie in de schadeherstelsector lijkt niet verder verslechterd, maar de uitdagingen voor schadeherstelbedrijven blijven groot. Gemiddeld geeft 81 procent van de bedrijven aan nog steeds over een minder gevulde orderportefeuille te beschikken. Vooral grotere bedrijven (meer dan 10 FTE) halen dit gemiddelde naar boven. 95 procent geeft aan minder werkopdrachten te hebben dan in dezelfde periode vorig jaar.

Goede afloop

Het vertrouwen in een goede afloop is daarentegen gegroeid. In de eerste weken van de coronacrisis sprak 78 procent van de FOCWA-leden zijn vertrouwen uit in een goede afloop. Op dit moment meent 88 procent van de bedrijven dat het wel weer goed zal komen. Dit impliceert echter ook dat 12 procent van de schadeherstelbedrijven nog een zeer uitdagende periode voor de boeg heeft, benadrukt de Focwa. Het aantal bedrijven dat verwacht personeelsleden te moeten ontslaan naar aanleiding van de crisis is gehalveerd ten opzichte van de eerste coronamaand. Waar begin april 18 procent van de Focwa-leden dit overwoog, denkt nu slechts 9 procent van de bedrijven dat ze personeel zullen moeten laten afvloeien.

Liquiditeit

Ondanks de hoop op een goede afloop blijft de liquiditeitspositie van veel Focwa-leden precair, maar er is wel een daling te zien. Gemiddeld ondervindt 29 procent (ten opzichte van 36 procent in de eerste coronamaand) nog steeds grote financiële moeilijkheden, zelfs na de overheidsmaatregelen. Focwa blijft daarom hameren op de toevoeging van de schadeherstelsector aan de lijst met getroffen sectoren. Immers, de schadeherstelsector is een kapitaalintensieve sector waarbij de verloren omzet niet terugverdiend kan worden. Niet gereden schades worden per slot van rekening niet gecompenseerd door extra schades.

88 procent schadebedrijven heeft vertrouwen in toekomst - Automobielmanagement.nl

88 procent schadebedrijven heeft vertrouwen in toekomst

Focwa-leden ervaren nog steeds fors minder werkopdrachten. Ook blijft voor een groot deel de liquiditeitspositie precair. Goed nieuws: steeds minder bedrijven zijn van plan om personeelsleden te ontslaan als gevolg van de crisis. 88 procent denk dat ‘het wel weer goed zal komen’. Dit en meer blijkt uit de Focwa-monitor van 25 juni.

Focwa-poetsbedrijven stappen over naar Bovag

De situatie in de schadeherstelsector lijkt niet verder verslechterd, maar de uitdagingen voor schadeherstelbedrijven blijven groot. Gemiddeld geeft 81 procent van de bedrijven aan nog steeds over een minder gevulde orderportefeuille te beschikken. Vooral grotere bedrijven (meer dan 10 FTE) halen dit gemiddelde naar boven. 95 procent geeft aan minder werkopdrachten te hebben dan in dezelfde periode vorig jaar.

Goede afloop

Het vertrouwen in een goede afloop is daarentegen gegroeid. In de eerste weken van de coronacrisis sprak 78 procent van de FOCWA-leden zijn vertrouwen uit in een goede afloop. Op dit moment meent 88 procent van de bedrijven dat het wel weer goed zal komen. Dit impliceert echter ook dat 12 procent van de schadeherstelbedrijven nog een zeer uitdagende periode voor de boeg heeft, benadrukt de Focwa. Het aantal bedrijven dat verwacht personeelsleden te moeten ontslaan naar aanleiding van de crisis is gehalveerd ten opzichte van de eerste coronamaand. Waar begin april 18 procent van de Focwa-leden dit overwoog, denkt nu slechts 9 procent van de bedrijven dat ze personeel zullen moeten laten afvloeien.

Liquiditeit

Ondanks de hoop op een goede afloop blijft de liquiditeitspositie van veel Focwa-leden precair, maar er is wel een daling te zien. Gemiddeld ondervindt 29 procent (ten opzichte van 36 procent in de eerste coronamaand) nog steeds grote financiële moeilijkheden, zelfs na de overheidsmaatregelen. Focwa blijft daarom hameren op de toevoeging van de schadeherstelsector aan de lijst met getroffen sectoren. Immers, de schadeherstelsector is een kapitaalintensieve sector waarbij de verloren omzet niet terugverdiend kan worden. Niet gereden schades worden per slot van rekening niet gecompenseerd door extra schades.