ASN Autoschade Almere gecertificeerd als Experience Center

ASN Autoschade Almere is door franchiseorganisatie ASN Groep gecertificeerd als Experience Center. Dit betekent dat de vestiging gaat fungeren als proeftuin voor nieuwe reparatietechnieken en equipment.

Aanleiding voor het Experience Center is de technologische ontwikkeling van auto’s en de toenemende complexiteit om schades te herstellen. Met de proeftuin wil ASN voldoende kennis en ervaring opdoen om deze auto’s ook in de toekomst goed, efficiënt en volgens de OEM-normen te kunnen herstellen, met name de ADAS-systemen en de kalibratie ervan.

Nieuwe reparatiemethoden

Naast de complexer wordende autotechniek houdt het Experience Center zich bezig met onderzoek en opleidingen die de medewerkers leren werken met nieuwe reparatiemethoden volgens de voorschriften van de autofabrikant. Onderzocht wordt hoe bestaande reparatiemethoden veiliger, efficiënter en sneller kunnen worden uitgevoerd met minimaal materiaalverbruik en slimmere procedures. Daarnaast wordt onderzocht hoe bij de reparatie minder fijnstoffen vrijkomen en hoe de processen in de werkplaats kunnen worden verduurzaamd.

In totaal opent de franchiseorganisatie dit jaar drie ASN Autoschade Experience Centers. Deze gaan aan de hand van hun opgedane kennis en ervaring andere vestigingen adviseren.

ASN Autoschade Almere gecertificeerd als Experience Center - Automobielmanagement.nl

ASN Autoschade Almere gecertificeerd als Experience Center

ASN Autoschade Almere is door franchiseorganisatie ASN Groep gecertificeerd als Experience Center. Dit betekent dat de vestiging gaat fungeren als proeftuin voor nieuwe reparatietechnieken en equipment.

Aanleiding voor het Experience Center is de technologische ontwikkeling van auto’s en de toenemende complexiteit om schades te herstellen. Met de proeftuin wil ASN voldoende kennis en ervaring opdoen om deze auto’s ook in de toekomst goed, efficiënt en volgens de OEM-normen te kunnen herstellen, met name de ADAS-systemen en de kalibratie ervan.

Nieuwe reparatiemethoden

Naast de complexer wordende autotechniek houdt het Experience Center zich bezig met onderzoek en opleidingen die de medewerkers leren werken met nieuwe reparatiemethoden volgens de voorschriften van de autofabrikant. Onderzocht wordt hoe bestaande reparatiemethoden veiliger, efficiënter en sneller kunnen worden uitgevoerd met minimaal materiaalverbruik en slimmere procedures. Daarnaast wordt onderzocht hoe bij de reparatie minder fijnstoffen vrijkomen en hoe de processen in de werkplaats kunnen worden verduurzaamd.

In totaal opent de franchiseorganisatie dit jaar drie ASN Autoschade Experience Centers. Deze gaan aan de hand van hun opgedane kennis en ervaring andere vestigingen adviseren.