Rhion en Openclaims starten partnership autoschadeherstel

De Duitse verzekeraar Rhion Versicherung AG gaat samenwerken met softwareleverancier Openclaims voor het afwikkelen en herstellen van autoschades. Na enkele maanden voorbereiding werd de partnership afgelopen week bezegeld in Eindhoven, de Nederlandse thuisbasis van rhion.

Rhion is sinds 2019 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. De samenwerking met Openclaims en het gebruik van het Openclaims Repair Management platform, stelt rhion in staat ‘om een compleet nieuw schadeproces aan te bieden, dat zich volledig richt op de klant’, aldus een verklaring van beide bedrijven

Het platform van Openclaims kan de afwikkeling en het herstel van voertuigschades bij rhion van begin tot eind verzorgen. Het platform dient hierbij als basis voor alle communicatie- en datastromen tussen de betrokken partijen. “De visie van rhion en Openclaims liggen duidelijk op één lijn. Het platform is daarom qua functionaliteit bij uitstek geschikt om rhion te ondersteunen bij het samen met haar aangesloten volmachten inrichten van een efficiënt en klantgericht schadeproces,” aldus Lex Orie, CCO bij Openclaims.

Rhion en Openclaims starten partnership autoschadeherstel - Automobielmanagement.nl

Rhion en Openclaims starten partnership autoschadeherstel

De Duitse verzekeraar Rhion Versicherung AG gaat samenwerken met softwareleverancier Openclaims voor het afwikkelen en herstellen van autoschades. Na enkele maanden voorbereiding werd de partnership afgelopen week bezegeld in Eindhoven, de Nederlandse thuisbasis van rhion.

Rhion is sinds 2019 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. De samenwerking met Openclaims en het gebruik van het Openclaims Repair Management platform, stelt rhion in staat ‘om een compleet nieuw schadeproces aan te bieden, dat zich volledig richt op de klant’, aldus een verklaring van beide bedrijven

Het platform van Openclaims kan de afwikkeling en het herstel van voertuigschades bij rhion van begin tot eind verzorgen. Het platform dient hierbij als basis voor alle communicatie- en datastromen tussen de betrokken partijen. “De visie van rhion en Openclaims liggen duidelijk op één lijn. Het platform is daarom qua functionaliteit bij uitstek geschikt om rhion te ondersteunen bij het samen met haar aangesloten volmachten inrichten van een efficiënt en klantgericht schadeproces,” aldus Lex Orie, CCO bij Openclaims.