Carglass, dat behoort tot het Belgische Belron en daarmee tot dealergroep d’Ieteren, gaat de autoglasdiensten in de loop van volgend jaar aanbieden in de circa 500 werkplaatsen van ATU. Deze grootste garageketen in Duitsland is zelf eigendom van het Franse Mobivia. Carglass heeft in Duitsland al rond de 350 vestigingen en werkt ook via United Autoglas Netzwerk dat 300 werkplaatsen telt. Het Bundeskartelamt vindt evenwel dat de consument nog voldoende mogelijkheden heeft om een andere dienstverlener voor autoglas te vinden.

Kernactiviteiten

Carglass en ATU hopen ieder hun positie te versterken door zich meer op de kernactiviteiten te richten. “De mensen die door deze stap vrijkomen in de werkplaats gaan we voor ander werk inzetten,’’ stelt ATU. De bedrijven hopen de overname in het tweede kwartaal van 2021 af te kunnen ronden. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, wordt niet bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding