Met DB-Imagineering als samenwerkingspartner blijft Glasstech stappen zetten met nieuwe oplossingen. Het autoruit-demontagesysteem RL-eez is volgens Rensa van Buijten van Glasstech erg ergonomisch en zodoende arbotechnisch verantwoord. “DB-Imagineering richt zich op het fabriceren van producten die het werk van de monteur gemakkelijker maken”, aldus Van Buijten.

Rl-eez Fitt

De Rl-eez Fitt autoruit-montagehulp met zuignap is daarvan een mooi voorbeeld. “Autoruiten worden steeds groter en bij het inleggen van een autoruit loop je het risico dat je het dak of de sponning raakt. Met behulp van het Fitt-systeem kan een monteur de ruit in de juiste positie ‘dwingen’.” Voor het Duobond Rl-eez systeem is ook een kunststof snijdraad met een sterkte van 270 daN en een doorsnede van 1,1 mm verkrijgbaar, waarmee het uitsnijden van een voor- of achterruit nog gemakkelijker verloopt.

Duobond Pulse

Ook werd Duobond Pulse op de markt gebracht, een oplossing waarmee steenslagschade volautomatisch kan worden gerepareerd. “Elke monteur kan dit soort werkzaamheden verrichten. Natuurlijk is er minder ruitschade doordat er minder gereden wordt. Maar ik zie dat garages zoeken naar manieren om de werkplaatscapaciteit beter te benutten met extra diensten. Onze producten leveren met een lage investering snel geld op.”

Dit artikel verscheen in het thema Werkplaats/Schade van AM mei 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg