Mesa Coatings: maximale bescherming met automotive-vloercoatings

brand story

Bij vloeren die tegen een stootje kunnen, met name bij intensief gebruik zoals in de werkplaats of wasstraat is een goede coating van groot belang. Mesa Coatings levert specifieke automotive-coatings die bestand zijn tegen vloeistoffen, gemakkelijk te reinigen zijn en snel aangebracht kunnen worden voor een minimale werkplaats-uitval.

De vloer krijgt het zwaar te verduren in een werkplaats. Er vallen zware onderdelen op, er lekt olie en benzine op en hij moet ook nog eens gemakkelijk te reinigen zijn omdat een nette werkplaats toch het visitekaartje van je bedrijf is. “Onze coatings zijn jarenlang doorontwikkeld, zodat we nu voor elke branche een passende oplossing hebben”, aldus Joost Hermans, directeur en eigenaar bij Mesa Coatings. “Bovendien kunnen ze snel worden aangebracht. De omzetderving bij renovatiewerkzaamheden kan aanzienlijk zijn. Vroeger moest een werkplaats de hele week dicht als er een nieuwe vloer werd aangebracht. Wij brengen vrijdag de coating aan, zodat de werkplaats op maandag gewoon weer open kan.” Met name de chemische resistentie van een vloer is in de automotive-branche erg belangrijk. “Denk daarbij aan motorolie, remolie en fijnstof, bijvoorbeeld van remblokken.” In het verlengde daarvan is een goede reinigbaarheid van groot belang. Hermans: “Vroeger zagen klanten de werkplaats praktisch niet, tegenwoordig zijn ze vaak wel goed zichtbaar door middel van grote glazen wanden. Dan moet het er wel netjes uitzien, het is je visitekaartje. Op sommige tegels hecht remstof gelijk vast, bij onze coating is het eenvoudig afwasbaar.”

Hoge mechanische sterkte

Aangezien er in werkplaatsen nog weleens zware onderdelen als remschijven op de grond vallen, is een hoge mechanische sterkte ook een belangrijk aspect. “Niet elke coating is geschikt voor autobedrijven”, vertelt Hermans. “Als de coating bijvoorbeeld 0,2 millimeter dik is, gaat het materiaal geheid stuk als er iets zwaars valt. Wij gebruiken een wat dikker materiaal met extra componenten en vulstoffen die de coating versterken.”

Flexibiliteit erg belangrijk

Daarnaast levert Mesa Coatings ook een specifieke coating voor wasstraten, waarbij de antislip-eigenschappen uiteraard van groot belang zijn gezien het water en de zeepresten die erop komen. Dat geldt ook voor de chemische bestendigheid. Hermans: “Autoshampoos zijn veel geconcentreerder dan 15 jaar geleden. En ook hier kan remstof en andere fijnstof flink inwerken op de vloer. De flexibiliteit van de coating is erg belangrijk. Als onze coating is aangebracht, kan de vloer gemakkelijk worden schoongespoten met een hogedrukreiniger.” Tot slot hebben ook de klimatologische omstandigheden een grote uitwerking op een vloer. “Je moet goed kijken welk type vloerafwerking past bij een bepaalde vloer. Ook in werkplaatsen en wasstraten kunnen de temperatuurverschillen groot zijn, met alle gevolgen van dien.”

Dit artikel verscheen in het thema Werkplaats/Schade van AM mei 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg

Mesa Coatings: maximale bescherming met automotive-vloercoatings - Automobielmanagement.nl

Mesa Coatings: maximale bescherming met automotive-vloercoatings

brand story

Bij vloeren die tegen een stootje kunnen, met name bij intensief gebruik zoals in de werkplaats of wasstraat is een goede coating van groot belang. Mesa Coatings levert specifieke automotive-coatings die bestand zijn tegen vloeistoffen, gemakkelijk te reinigen zijn en snel aangebracht kunnen worden voor een minimale werkplaats-uitval.

De vloer krijgt het zwaar te verduren in een werkplaats. Er vallen zware onderdelen op, er lekt olie en benzine op en hij moet ook nog eens gemakkelijk te reinigen zijn omdat een nette werkplaats toch het visitekaartje van je bedrijf is. “Onze coatings zijn jarenlang doorontwikkeld, zodat we nu voor elke branche een passende oplossing hebben”, aldus Joost Hermans, directeur en eigenaar bij Mesa Coatings. “Bovendien kunnen ze snel worden aangebracht. De omzetderving bij renovatiewerkzaamheden kan aanzienlijk zijn. Vroeger moest een werkplaats de hele week dicht als er een nieuwe vloer werd aangebracht. Wij brengen vrijdag de coating aan, zodat de werkplaats op maandag gewoon weer open kan.” Met name de chemische resistentie van een vloer is in de automotive-branche erg belangrijk. “Denk daarbij aan motorolie, remolie en fijnstof, bijvoorbeeld van remblokken.” In het verlengde daarvan is een goede reinigbaarheid van groot belang. Hermans: “Vroeger zagen klanten de werkplaats praktisch niet, tegenwoordig zijn ze vaak wel goed zichtbaar door middel van grote glazen wanden. Dan moet het er wel netjes uitzien, het is je visitekaartje. Op sommige tegels hecht remstof gelijk vast, bij onze coating is het eenvoudig afwasbaar.”

Hoge mechanische sterkte

Aangezien er in werkplaatsen nog weleens zware onderdelen als remschijven op de grond vallen, is een hoge mechanische sterkte ook een belangrijk aspect. “Niet elke coating is geschikt voor autobedrijven”, vertelt Hermans. “Als de coating bijvoorbeeld 0,2 millimeter dik is, gaat het materiaal geheid stuk als er iets zwaars valt. Wij gebruiken een wat dikker materiaal met extra componenten en vulstoffen die de coating versterken.”

Flexibiliteit erg belangrijk

Daarnaast levert Mesa Coatings ook een specifieke coating voor wasstraten, waarbij de antislip-eigenschappen uiteraard van groot belang zijn gezien het water en de zeepresten die erop komen. Dat geldt ook voor de chemische bestendigheid. Hermans: “Autoshampoos zijn veel geconcentreerder dan 15 jaar geleden. En ook hier kan remstof en andere fijnstof flink inwerken op de vloer. De flexibiliteit van de coating is erg belangrijk. Als onze coating is aangebracht, kan de vloer gemakkelijk worden schoongespoten met een hogedrukreiniger.” Tot slot hebben ook de klimatologische omstandigheden een grote uitwerking op een vloer. “Je moet goed kijken welk type vloerafwerking past bij een bepaalde vloer. Ook in werkplaatsen en wasstraten kunnen de temperatuurverschillen groot zijn, met alle gevolgen van dien.”

Dit artikel verscheen in het thema Werkplaats/Schade van AM mei 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg