Johansson heeft een academische titel op het gebied van engineering en is sinds 1997 President en Chief Executive Officer van de Volvo Group. Hij is lid van de Zweedse handelskamer en de Royal Swedish Academy of  Engineering  Sciences. Voor zijn komst naar Volvo was Johansson President en CEO van Electrolux.

Hij roept de Europese politiek op om alles te doen om economisch herstel te bevorderen – dé voorwaarde om de zwaar getroffen vervoerssector er bovenop te helpen. "Onze industrie is de afgelopen tientallen zeer succesvol geweest met de reductie van vervuilende uitstoot en verbetering van het brandstofverbruik. We willen die koers ook in zware economische tijden kunnen blijven volgen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding