De nieuwe Opel Movano biedt een grotere keuze aan carrosserievarianten dan de meeste van zijn concurrenten, claimt Opel. De modellenreeks omvat gesloten bestelwagens, beschikbaar in vier verschillende voertuiglengten en drie verschillende dakhoogten, platform-, chassis-, dubbele cabine- en combi-versies. Het modulaire platform dat samen met Renault werd ontwikkeld, is zowel met voor- als met achterwielaandrijving verkrijgbaar. De versies met achterwielaandrijving kunnen met dubbele achterwielen worden besteld. Het gvw (gross vehicle weight ofwel gewicht volle wagen) is toegenomen tot 4,5 ton met een laadvermogen tot 2,5 ton. Opel werkt ook samen met een groot aantal ombouwspecialisten om via de bedrijfswagendealer van Opel nog meer opties te kunnen aanbieden.

De laadruimten van de verschillende versies van de gesloten bestelwagen beschikken in deze categorie over de grootste dakhoogte en laadcapaciteit, met een laadlengte tot 4,4 meter en een laadvermogen tot 17 kubieke meter (L4H3-uitvoering). De voorwielaangedreven varianten hebben lage laaddrempels met treden en alle modellen hebben schuifdeuren aan de zijkanten en achterdeuren met een grote opening. Dit vereenvoudigt de toegang, zodat ook grote ladingen eenvoudig kunnen worden in- en uitgeladen. De nieuwe Movano heeft het laagste brandstofverbruik en de laagste uitstoot in zijn segment (van 8,1 l/100 km /214 g CO2/km), claimt Opel.

De introductie van de nieuwe Opel Movano begint met de gesloten bestelwagenversies in de komende lente. De overige varianten volgen in de loop van het jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding