Het unieke aan het concept is dat AutoRent HuurMij een aantal VebaBoxen heeft aangeschaft die eenvoudig in een willekeurig voertuig kunnen worden geplaatst. "De auto kan dus worden aangepast aan de behoefte", zegt Ralph Mors, commercieel directeur bij AutoRent HuurMij. "Op het moment dat de behoefte onverhoopt minder is, kunnen we de boxen er weer uit halen en de auto voor reguliere verhuur inzetten. Dat alles vertaalt zich in een veel scherpere prijs voor huur van gekoeld transport dan tot nu toe gebruikelijk is in de markt."

In deze tijd waarin uitstel van investeringen soms onvermijdelijk is, kan hiermee een praktisch alternatief geboden worden, vindt Mors. "Daarnaast kunnen wij een levertijd overbruggen en kan de klant bij ons terecht als de behoefte te incidenteel is om aanschaf van een koelauto te rechtvaardigen." Er wordt gestart in het kleine segment (Caddy, Kangoo) maar binnen enkele maanden zal worden uitgebreid met de grotere boxen. "Wat ons betreft tot en met de grootste versie waarin vier volledige europallets kunnen worden geplaatst", aldus Mors. Hij dicht het partnership met VebaBox een grote slagingskans toe.

AutoRent HuurMij heeft drie vestigingen (Leiderdorp, Leiden en Alphen aan de Rijn) en is onderdeel van het landelijke verhuurnetwerk AutoRent Europa Service.