Fiat investeert in zowel diesel, benzine, alternatieve brandstoffen en aardgas/groengas. De nieuwste versie is de Fiat Doblò Cargo 1.4 Natural Power met 120 pk sterke Euro 5 aardgas/groengas turbomotor. Standaard is de Doblò Cargo Natural Power naast een viertal onder de bodem weggewerkte gastanks ook voorzien van een 22 liter benzinetank. Met deze brandstofhoeveelheden is een actieradius mogelijk van ruim zeshonderd kilometer. De Fiat Doblò Cargo Natural Power met 1.4 16v turbomotor is met 120 pk en 206 Nm de krachtigste in het segment en is per direct bestelbaar vanaf 15.595 euro ex BPM/BTW.

Groen gas is de duurzame opvolger van aardgas en is op dit moment zonder twijfel de duurzaamste en schoonste brandstof voor voertuigen. Groengas heeft dezelfde eigenschappen als aardgas maar reduceert daar bovenop de CO2-emissies omdat het geproduceerd wordt uit biomassa. Alle aardgasmodellen van Fiat zijn geschikt voor groengas.

Groengas is een hernieuwbare energiebron en wordt geproduceerd uit afvalwaterslib en biomassa  zoals gft-afval en mest. Rijden op groengas vermindert de CO2-uitstoot met minimaal negentig procent in vergelijking tot benzine en diesel en verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk ten opzichte van diesel door sterk verminderde fijnstof en NOx-uitstoot.

Fiat is wereldwijd marktleider op het gebied van aardgas/groengasauto’s. Rijden op aardgas is in Duitsland, Frankrijk, Italië, Zweden en Zwitserland al serieus en is in Nederland in opkomst. Inmiddels zijn vijftig pompen operationeel waar deze brandstof getankt kan worden. In de komende jaren zal dit aantal uitgroeien tot een landelijk dekkend netwerk van 250 stations, zo is althans de planning.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding