De Fiat haalde maar liefst 128 punten en de Opel/Renault 107 punten. Daarmee was er niet meer dan een bijrol weggelegd voor de nummer drie, de Mercedes-Benz Vito die bleef steken op maar 46 punten. De prijs is dinsdagavond op de IAA Hannover door juryvoorzitter, de Nederlander Pieter Wieman, uitgereikt aan ceo Lorenzo Sistino van Fiat Professional.

Wieman mocht dit jaar voor het eerst tweemaal het podium beklimmen omdat hij ook de nieuw in het leven geroepen International Pick Up Award moest uitreiken. En dat gebeurde bij Volkswagen waar Wolfgang Schreiber werd gefeliciteerd met de Amarok. Die is voorlopig niet leverbaar in Nederland. De Amarok won met name vanwege zijn rijgedrag op normale verharde wegen. De Toyota Hilux en Nissan Navara werden tweede en derde.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding