General Motors presenteerde de modellen deze week op de Green Fleet Conference in San Diego. De auto’s voldoen volgens de fabrikant als enige Amerikaanse bestelwagens aan de emissie-eisen van de Environmental Protection Agency en de California Air Resources Board. GM benadrukt verder dat de auto’s vanwege de lage brandstofprijs van cng ook uit bedrijfseconomisch oogpunt interessant zijn. Let wel, het compressed natural gas geldt als alternatief voor benzine en niet voor diesel.

 

GM meldt trots dat het al verscheidene bedrijfsauto’s levert met een gemiddeld benzineverbruik – bij het rijden op highways – van 30 miles per gallon, omgerekend 7,9 L/100 km. GM biedt ook modellen aan die geschikt zijn voor ethanol en er zijn twee pick-ups met hybride aandrijving. In de VS waren per 1 januari dit jaar ruim 10,8 miljoen voertuigen bij fleetowners in gebruik.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding