Vorig jaar vierde de Amarok zijn officiële wereldpremière tijdens de Dakar-rally. Dit jaar staan dertig van deze pick-ups de rallyorganisatoren bij tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast rijden er vijftien Amaroks mee in de wedstrijd, naast vier Race Touaregs van het fabrieksteam. De service-auto’s zijn aangepast aan de extreme omstandigheden en hebben onder meer een gemodificeerd onderstel en speciale banden. Zuid-Amerika behoort volgens Volkswagen tot de belangrijkste markten voor dit model.

Behalve op een aantal websites van Volkswagen zelf, zijn de verrichtingen van het team ook te volgen via YouTube en Facebook. Ook is er een Dakar-app voor de iPhone. ‘Ouderwets’ televisiekijken kan gelukkig ook, en wel dagelijks bij RTL7 en Eurosport. De Dakar-rally bestaat dit jaar uit dertien etappes. De totale lengte van de klassementsproeven bedraagt vijfduizend kilometer. Inclusief de verbindingstrajecten komt de totaal af te leggen afstand op 9,5 duizend kilometer. De finishvlag valt op 16 januari aanstaande in Buenos Aires. Bekijk onderstaand filmpje voor een impressie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding