De Euro5-krachtbronnen voor de Opel Vivaro zijn varianten van de bekende 2.0 CDTI, met 66 kW/90 pk en 84 kW/114 pk. Ze zijn leverbaar in de Vivaro L1H1, L2H1, Combi en Tour Elegance. De CO2-uitstoot van beide motorversies is 198 gr/km en ook de verbruikscijfers zijn identiek: gecombineerd 7,5 l/100 km. Dit is een verbetering ten opzichte van de uitgaande Euro4-versies, die tot 215 gr/km en 7,8 l/100 km kwamen.
Opvallend is dat Opel geen meerprijs rekent voor het zogenaamde Business-pakket; dit omvat voor de Vivaro onder meer airconditioning en cruise control. Zelfs de koper van de nog zeer verse Movano krijgt cadeautjes, zoals een Opel-radio en telefoonvoorbereiding met Bluetooth. Normaalgesproken zie je zoiets eerder bij de oudere modellen in een gamma. Zoals de Combo, waarvoor de opvolger in de vorm van en ‘verOpelde’ Fiat Doblo al is aangekondigd. Opel’s kleinste besteller wordt nog even in het zonnetje gezet en is in de prijslijst gekomen als Business Plus, die zonder meerprijs over airco, een Opel-radio, een schuifdeur rechts en mistlampen beschikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding