De dertien buurtbussen zijn gebaseerd op de Ducato Combinato MH2. De auto’s zijn voorzien van een tweetraps instap en dubbele busdeuren, in plaats van de gebruikelijke zijschuifdeur. Bovendien zijn het interieur en de stoelen aangepast voor het zware gebruik. Voor de chauffeur is er een ergonomische betaaltafel ingebouwd, waarin alle extra bedieningspanelen zijn geïntegreerd. Extra aandacht is er geschonken aan de veiligheid van rollator-gebruikers. Syntus heeft al een vervolgorder geplaatst voor nog vier van deze buurtbussen.
Zeven Ducato’s 35 LH zijn in gebruik genomen als lijnbus. Strenge openbaarvoereisen noopten BUSiness tot de verlaging van de wagenvloer tot 27 cm. Hierdoor kan er een gemakkelijke instap worden bereikt; de complete vloer en het chassis tussen de cabine en de achteras zijn verlaagd. In de verlaagde vloer bevindt zich een uitschuifbaar plateau, zodat passagiers met rolstoelen, kinderwagens of een rollator eenvoudig kunnen in- en uitstappen. De lijnbussen zijn tevens uitgerust met OV-chip apparatuur. Alle bussen zijn uitgevoerd met cruise control en een automatische versnellingsbak.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding