Zo’n auto kan een uitkomst zijn wanneer comfort een grotere rol speelt dan laadvolume of -vermogen. Niet dat deze auto’s echt klein zijn; de Golf Variant Van heeft een laadvolume van bijna anderhalve kuub. Er is een laag tussenschot achter de voorstoelen geplaatst, waardoor er een open verbinding is met de laadruimte. De consequentie is een verhoogd dak, wat de auto een ander aanzien geeft dan de gewone Golf Variant. De motorkeuze blijft beperkt tot een 1.6 TDI met 90 of 105 pk. Voor beide versies geldt een bijtelling van twintig procent. Prijzen beginnen bij 21.200 euro (ex btw en bpm).
De Touran Van heeft net geen twee kuub aan laadruimte en anders dan bij de Golf wel een gesloten tussenschot, maar geen verhoogd dak. Ook hier zijn de twee 1.6 TDI’s leverbaar, naast een 2.0 TDI en een 1.2 TSI (benzine), waarvoor als enige twintig procent bijtelling geldt. Prijzen vanaf 21.300 euro (ex btw en bpm). Nog een maatje groter is de nog heel verse Sharan als Van, die 2,43 kuub aan laadvolume biedt. Ook dit model heeft een gesloten tussenschot. Voor de Sharan Van zijn twee 2.0 TDI’s beschikbaar, met 140 en 170 pk en standaard een startstopsysteem en een regeneratief remsysteem. Prijzen vanaf 28.500 euro (ex btw en bpm).

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding