De SUT 1, die in het voorjaar van 2012 bij de Europese dealers van het merk moet staan, vervangt waarschijnlijk de SsangYong Actyon Sports, wat ook een vierdeurs pick-up is. Een bijzonder model, dat net als de (grijs geïmporteerde) Chevrolet Avalanche en Cadillac Escalade en bijvoorbeeld de Isuzu D-Max met een grijs kenteken mag rondrijden, terwijl er toch vijf mensen in de cabine passen, en een berg lading in de open laadbak. De SUT 1 is een serieuze pick-up, tegen de vijf meter lang en voorzien van een 155 pk en 360 Nm sterke dieselmotor. Er is keuze uit voor- en vierwielaandrijving en een handbak of een automaat.

 

SsangYong bereikte november vorig jaar overeenstemming met het Indiase Mahindra&Mahindra voor een overname van zeventig procent van de SsangYong-aandelen. Dit plan, dat in maart moet zijn afgerond, is eind januari door de aandeelhouders en schuldeisers met veel instemming goedgekeurd. De Mahindra Group is met een waarde van ruim zeven miljard dollar een van India’s grootste bedrijven.