De financiële strop voor de eigenaar bedraagt gemiddeld 1.200 dollar. De meeste laadkleppen worden gestolen als de pick-ups nog hagelnieuw bij de dealers geparkeerd staan. Ook zijn er kleppen ontvreemd bij particulieren voor de deur en zelfs bij pick-ups die bij een verlate kruispunt staan te wachten en waar de bestuurder dus nog in zit. De kleppen zijn erg gemakkelijk te verwijderen; het is soms een kwestie van enkele seconden en er is geen gereedschap voor nodig. Eigenaars nemen nu maatregelen en gaan hun voertuigen beter beveiligen. Een laadklep van het eenvoudigste soort kost enkele honderden dollars, maar er zijn ook exemplaren met bijvoorbeeld een ingebouwde camera, die bij de merkdealer 3.600 dollar moeten opbrengen. De politie speurt nu naar websites waar de gestolen goederen worden aangeboden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding