Afgelopen vrijdag vormde het zonovergoten Brabantse land het decor van de Ecomobiel bedrijfswagen rally waar dit jaar aan kon worden deelgenomen door bedrijfswagens op aardgas, biobrandstoffen en elektriciteit. In totaal hadden zich 26 equipes ingeschreven.

Na de start bij het provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch vertrok het Ecars Europe-team, met een tot de laatste cel opgeladen auto, vol goede moed voor een tocht van ruim honderd kilometer  die uiteindelijk 128 km lang bleek te zijn. De door de fabriek opgegeven actieradius bedraagt 125 km. De verwachting was dat dit, met tussentijds bijladen aan de geïmproviseerde laadstations op het Stadhuisplein in Eindhoven, geen probleem zou opleveren. Toen opladen niet mogelijk bleek – de tevoren opgegeven stekkerverbinding bleek niet voorhanden – werden het nog een paar laatste spannende kilometers maar de finish werd gehaald.

De auto is ontwikkeld voor het transport van twee tot drie ton aan goederen in en rond de centra van grote(re) steden.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding