Het studiemodel maakt enorm veel indruk en lijkt met zijn enorme wielen en gifgroene lak weggereden uit een verpakking van Hot Wheels. Mercedes zegt dat de dynamische en expressieve uitstraling en de  karakteristieke vorm perfect passen in het toekomstige concept van Unimog. Dat betekent dat het zestig jaar oude concept van de terreinvaardige alleskunner nog altijd springlevend is.  Het ontwerp combineert het verleden en de toekomst op een zeer avantgardistische manier, aldus de bouwers van de auto. "We hebben het unieke dna van Unimog bij deze designstudie volledig benut", aldus Betrand Janssen van de ontwerpafdeling van Daimler Bedrijfswagens. "Bovendien toont het concept welke technische innovaties mogelijk zijn. Kortom, het is letterlijk een studie voor de toekomst." Van de Unimog zijn er in zestig jaar tijd liefst 26 modelreeksen verschenen.

Bertrand Janssen: "Het gaat hier om een futuristisch maar toch ook conceptgetrouw voertuig met het doel details in komende modelreeksen terug te laten komen. We hebben verder de belangrijkste punten van de Unimog meegenomen, die het voertuig sinds zestig jaar kenmerken en dat ook in de toekomst zullen doen, zoals portaalassen, schroefveren en het chassisconcept." Het bewijst dat Mercedes-Benz Unimog ook in de toekomst een innovatief karakter zal hebben en een hoge mate aan flexibiliteit in uitvoering en bouwwijze. Kortom: een uniek voertuigconcept.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding