VolkerWessels is een internationale bouwonderneming en is tweede in de ranglijst van grootste Nederlandse bouwbedrijven met bijna zeventienduizend medewerkers in 125 werkmaatschappijen. De afdeling Autobeheer heeft momenteel zo’n tweeduizend voertuigen in haar portefeuille. De Vito’s zijn in gebruik genomen door VolkerWessels dochtermaatschappij Vialis. Dit bedrijf levert servicewerkzaamheden langs de weg en op het spoor en gaat de Vito gebruiken om service en onderhoud te verlenen binnen de gemeente Almere.

De E-Cell gaat een vaste route rijden van circa 60 kilometer per dag. ’s Avonds wordt de bestelwagen op een gemeentewerf weer opgeladen, zodat hij de volgende dag weer voldoende capaciteit heeft. De Vito E-Cell met een laadvermogen van 900 kilo is de eerste in serie geproduceerde bestelwagen in zijn klasse die volledig elektrisch (maximaal vermogen 70 kW) door krachtige lithium-ion accu’s wordt aangedreven. De laadruimte kan volledig worden benut en de bestelwagen heeft een actieradius van maximaal 130 kilometer. De topsnelheid van 80 km/h maakt de Vito E-CELL ook geschikt voor regionale ritten in bijvoorbeeld randstedelijke gebieden. De accu’s van de Vito E-CELL worden opgeladen aan het 380/400 Volt-net. Het opladen bij volledig ontladen accu duurt maximaal zes uur. Eventueel kan de Vito E-Cell zo nodig ook door middel van een extra oplaadkabel met normale stekker op het 230 V-stroomnet worden opgeladen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding