De naam van de bedrijfsauto betekent zoveel als ‘aardreis’. De pick-up heeft een 2.2 of 2.4 liter motor in zowel benzine- als dieseluitvoering. GM heeft het, volgens berichten in de Amerikaanse pers, over motoren die unieke eigenschappen zouden hebben als het gaat om ontbranding, smering, koeling en aanverwante basale functies.

Aan de aanwezige veiligheidsvoorzieningen worden weinig woorden vuil gemaakt – GM zegt dat de pick-ups abs hebben en verder een ‘front impact-absorbing structure’, balken in de portieren, driepunts gordels voorin, een samendrukbare stuurkolom en, niet te vergeten, een derde remlicht. Kortom, voorzieningen uit een wel heel oude doos. Kevin Wale, marketingdirecteur van GM China Group, stelt niettemin dat de pick-up naar internationale maatstaven is ontwikkeld en dat hij zal voldoen aan de eisen die lokale kopers aan een dergelijke auto stellen. De Kuncheng moet het temidden van zijn concurrenten waarschijnlijk vooral hebben van zijn grote bak.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding