Geen klus voor jongetjes, deze Unimog. Het is het grootste model dat in de geschiedenis van Technisch Lego is verschenen; van een opdrachtgever als Mercedes-Benz zou je ook niets anders verwachten. Lego, dat qua omvang de derde speelgoedfabrikant ter wereld is, heeft zich flink ingespannen om de Unimog zo natuurgetrouw mogelijk na te bootsen. Met ruim tweeduizend componenten is het een werkvoertuig dat urenlang bouwplezier belooft. Het Lego-model lijkt niet alleen uiterlijk op de echte U 400, maar heeft zelfs een aantal dezelfde functies, die elektrisch en/of hydraulisch kunnen worden bediend. Zo is er een hydraulische grijparm, die over een hoek van bijna 360 graden kan roteren. De besturing van de auto is operationeel en er is zelfs een natuurgetrouwe motor aanwezig met ‘echte’ zuigers. Portaalassen, een typisch kenmerk van Unimog, zijn ook bij het model aanwezig, net als vierwielaandrijving en onafhankelijke vering voor elk wiel. Zoveel technisch vernuft is net als in schaal 1:1 niet voor een habbekrats te koop; als richtprijs geeft Mercedes-Benz 190 euro op.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding