De huidige Bestelauto van het Jaar, de Renault Trafic, is bovendien leverbaar als Eco-versie, met Euro5-motoren die minder CO2 uitstoten en minder brandstof verbruiken.

Vanaf 1 januari 2012 moeten alle Europese voertuigen voldoen aan de Euro5-emissienorm. Met de Trafic gaat Renault nog een stap verder. In de Eco-versie stoot hij ten opzichte van de standaard Euro5-motoren negen procent minder CO2 uit en verbruikt hij acht procent minder brandstof (bij gecombineerd gebruik). Ook het Total Cost of Ownership (gebruikskosten) van de Trafics is daardoor lager. Wel begint de vanafprijs van de Eco-versie zestienhonderd euro hoger dan die van de Trafic met Euro5-motor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding