Dat bleek begin september, toen de samen met Stichting Natuur & Milieu opgestelde lijst ‘Top 10 Bestelauto’s’ werd gepubliceerd. 

Leuk voor Ford, dat hierover als enige merk een persbericht stuurde, is dat de nieuwe Transit 280S ECOnetic Euro 5 won in de categorie middelgrote bestelbussen. Dat winnen is natuurlijk maar betrekkelijk; er is bij een analyse van specificaties immers geen sprake van een wedstrijd. 

De Ford-importeur meldt: "In de zwaarste categorie (grote bestelwagens) scoort de Ford Transit 350L ECOnetic 2.2 Duratorq TDCi Euro 5 dieselmotor met 92kW/ 125 pk met semi-hoog dak virtueel de tweede plaats.

Die notering is ‘virtueel’ omdat de aanmelding bij de jury niet tijdig werd verwerkt. Met een uitstoot van slechts 189 g/km CO2 zou de Transit de huidige nummer twee (met 195 g/km) in deze zware categorie ruim voorblijven." Die nummer 2 is trouwens de Citroën Jumper, de nummer 1 de Fiat Ducato.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding