De Doblò won de verkiezing van ‘Internationale bestelwagen van het Jaar 2011′ en legt de basis voor toekomstige groei van Opel in het bedrijfswagensegment, zo verwacht de importeur. Deze Fiat behaalde in de verkiezing Bestelauto van het Jaar 2012 van Automobiel Management overigens niet zo’n hoge score: de 29ste plaats  met de 1.3 Doblo Cargo. De ‘oude’ Opel Combo 1.3 CDTI eindigde nog ietsje hoger (plaats 25) maar kon ook geen potten breken.  De jury van deze verkiezing bestaat uit fleetowners, leasemaatschappijen en vakjournalisten.

In totaal worden zes verschillende benzine-, diesel- en aardgasmotoren (cng) aangeboden. De motorspecificaties beginnen bij 66 kW/90 pk en lopen tot 99 kW/135 pk. Alle krachtbronnen zijn geschikt voor lange ritten: de benzine- en dieselversies zijn uitgerust met een brandstoftank van 60 liter. De aardgas-Combo  is uitgerust met vier gastanks van in totaal 95 liter én een benzinetank van 22 liter. De L2 (lange wielbasis) kan worden uitgerust met een extra gastank die het totale cng-volume naar 130 liter verhoogd. Daarmee is een maximaal rijbereik van 750 kilometer te behalen, zegt Opel.

Een troef van de nieuwe Combo-familie is het brede aanbod van keuzemogelijkheden, waaronder de keuze tussen een korte (2,76 meter) en een lange wielbasis (3,11 meter). Daardoor varieert de totale lengte van 4,39 tot 4,74 meter. Bovendien zijn er twee verschillende dakvarianten verkrijgbaar: 1,85 meter en 2,10 meter hoog. Verder roemt Opel de ‘uiterst lage kilometerkostprijs’ van de auto, en het lage verbruik. De Combo is leverbaar als een multifunctionele personenwagen met vijf of zeven plaatsen of als bestelwagen met twee plaatsen en met een gesloten carrosserie. De L2-versie is standaard uitgerust met een zijschuifdeur rechtsachter. De gesloten bestelwagen heeft een laadvolume van 3,4 tot 4,2 kuub. De gesloten bestelwagen biedt een eenvoudige toegang tot de laadruimte dankzij één of twee optionele schuifdeuren.

De prijs van de Combo 1.4 (benzine, 70 kW/95 pk) van de bestelautovariant begint bij 9.995 euro excl. btw en bpm. De consumentenprijzen van de Combo Tour (personenwagenversie) zullen op een later tijdstip worden bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding