BedrijfsautoRAI 2012: veel trucks en volop show

De BedrijfsautoRAI 2012 wordt door de organisatie gepositioneerd als hét nationale platform voor duurzaam wegtransport. Een nieuw beursprofiel en een meer uniform standconcept legt de focus van het evenement op de nationale markt. De beurs wordt op dinsdag 17 april geopend door staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu.

Met 180 exposanten is de beursvloer van de BedrijfsautoRAI 2012 voor honderd procent verkocht. Dat de BedrijfsautoRAI het ditmaal niet van de bestelauto-exposanten moet hebben, mag inmiddels als bekend worden verondersteld. De beurs is echter ten volle een vrachtwagen-feest, dankzij de deelname van "alle truckmerken en specials", aldus de organisatie: DAF, Fuso, GINAF, Hytruck, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania,Terberg, Volvo en Wierda Voertuig Techniek presenteren hun laatste modellen en technieken. Hal 1 is het domein van deze zware jongens, die samen een van de vier segmenten van de beurs vormen. De andere segmenten zijn Bestelauto’s, Speciale Voertuigen en Onderdelen & Accessoires.

De verduurzaming van het wegvervoer speelt een grote rol op de beurs. Zo zien we diverse brandstofbesparende toepassingen en motoren klaar voor de Euro-6 norm bij de trucks. DAF toont de speciale ATe Edition-modellen van de succesvolle CF- en XF105-series en tevens een nieuw lichtgewicht tandemstel. Voor bestelauto’s is een koelsysteem op zonne-energie te zien, alsmede diverse intelligente oplossingen voor slimmer gebruik van de laadruimte en de toepassing van elektrische en aardgas-aandrijving. ‘Duurzaam innoveren’ is bovendien het thema van het branchecongres op donderdag 19 april. Het actuele noviteitenoverzicht is te vinden via de site.

Kramer en Wüst bij TVM

Bijzondere voertuigen komen samen op het Showplein en het Klassiekerplein. In samenwerking met Truckstar presenteren de zeven grootste truckmerken ieder een showtruck. Het nostalgische Klassiekerplein (Hal 4) neemt de bezoekers mee terug in de tijd met historische vrachtwagens en bestelwagens. Op het terrein voor de hoofdingang van de beurs draait alles om beleving en ‘zelf doen’: proefrijden in trucks en bestelwagens, meerijden op het off-road parcours, proeflessen voor groot rijbewijs volgen, innovatieve bedrijfsauto’s testen, meedoen aan behendigheidsproeven en genieten van live muziek. Dakar-winnaar Gerard de Rooy geeft op vrijdag 20 april acte de présence op de stands van Iveco en Groeneveld. Naar verwachting zal De Rooy met een Iveco Daily 4×4 (een supportvehicle van de Dakar) ook enkele rondjes op het off-road parcours van het Buitenpark afleggen. Andere prominente gasten die door TVM verzekeringen zijn uitgenodigd voor een meet & greet met bezoekers zijn de wereldkampioenen schaatsen Ireen Wüst en Sven Kramer. Opvallende nieuwkomer op het programma van BedrijfsautoRAI is het eerste Toptruck NK Truckpull 2012. De sterkste mannen van Nederland gaan tijdens dit kampioenschap tot het uiterste in een krachtmeting op vier intensieve onderdelen.

Innovation Award

In het segment Speciale Voertuigen (SV) wordt duidelijk dat Nederland een koppositie inneemt op het gebied van innovatie. Dit blijkt onder meer uit de hoge kwaliteit van de inzendingen voor de door ING Lease gesponsorde SV Innovation Award. Uit 24 inzendingen werden de volgende vijf producten genomineerd: VLT remmentestbank voor pendelastrailers (van Autec VLT Automotive), 2+6 SL Semi Low loader (van Broshuis BV), Hiab Moffet E2 (van Cargotec Netherlands BV), Taurus Hoogwerker (van Custers Hydraulica BV) en HFM trailer (van HFM trailer BV).

 

 

 

 

BedrijfsautoRAI 2012: veel trucks en volop show - Automobielmanagement.nl

BedrijfsautoRAI 2012: veel trucks en volop show

De BedrijfsautoRAI 2012 wordt door de organisatie gepositioneerd als hét nationale platform voor duurzaam wegtransport. Een nieuw beursprofiel en een meer uniform standconcept legt de focus van het evenement op de nationale markt. De beurs wordt op dinsdag 17 april geopend door staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu.

Met 180 exposanten is de beursvloer van de BedrijfsautoRAI 2012 voor honderd procent verkocht. Dat de BedrijfsautoRAI het ditmaal niet van de bestelauto-exposanten moet hebben, mag inmiddels als bekend worden verondersteld. De beurs is echter ten volle een vrachtwagen-feest, dankzij de deelname van "alle truckmerken en specials", aldus de organisatie: DAF, Fuso, GINAF, Hytruck, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania,Terberg, Volvo en Wierda Voertuig Techniek presenteren hun laatste modellen en technieken. Hal 1 is het domein van deze zware jongens, die samen een van de vier segmenten van de beurs vormen. De andere segmenten zijn Bestelauto’s, Speciale Voertuigen en Onderdelen & Accessoires.

De verduurzaming van het wegvervoer speelt een grote rol op de beurs. Zo zien we diverse brandstofbesparende toepassingen en motoren klaar voor de Euro-6 norm bij de trucks. DAF toont de speciale ATe Edition-modellen van de succesvolle CF- en XF105-series en tevens een nieuw lichtgewicht tandemstel. Voor bestelauto’s is een koelsysteem op zonne-energie te zien, alsmede diverse intelligente oplossingen voor slimmer gebruik van de laadruimte en de toepassing van elektrische en aardgas-aandrijving. ‘Duurzaam innoveren’ is bovendien het thema van het branchecongres op donderdag 19 april. Het actuele noviteitenoverzicht is te vinden via de site.

Kramer en Wüst bij TVM

Bijzondere voertuigen komen samen op het Showplein en het Klassiekerplein. In samenwerking met Truckstar presenteren de zeven grootste truckmerken ieder een showtruck. Het nostalgische Klassiekerplein (Hal 4) neemt de bezoekers mee terug in de tijd met historische vrachtwagens en bestelwagens. Op het terrein voor de hoofdingang van de beurs draait alles om beleving en ‘zelf doen’: proefrijden in trucks en bestelwagens, meerijden op het off-road parcours, proeflessen voor groot rijbewijs volgen, innovatieve bedrijfsauto’s testen, meedoen aan behendigheidsproeven en genieten van live muziek. Dakar-winnaar Gerard de Rooy geeft op vrijdag 20 april acte de présence op de stands van Iveco en Groeneveld. Naar verwachting zal De Rooy met een Iveco Daily 4×4 (een supportvehicle van de Dakar) ook enkele rondjes op het off-road parcours van het Buitenpark afleggen. Andere prominente gasten die door TVM verzekeringen zijn uitgenodigd voor een meet & greet met bezoekers zijn de wereldkampioenen schaatsen Ireen Wüst en Sven Kramer. Opvallende nieuwkomer op het programma van BedrijfsautoRAI is het eerste Toptruck NK Truckpull 2012. De sterkste mannen van Nederland gaan tijdens dit kampioenschap tot het uiterste in een krachtmeting op vier intensieve onderdelen.

Innovation Award

In het segment Speciale Voertuigen (SV) wordt duidelijk dat Nederland een koppositie inneemt op het gebied van innovatie. Dit blijkt onder meer uit de hoge kwaliteit van de inzendingen voor de door ING Lease gesponsorde SV Innovation Award. Uit 24 inzendingen werden de volgende vijf producten genomineerd: VLT remmentestbank voor pendelastrailers (van Autec VLT Automotive), 2+6 SL Semi Low loader (van Broshuis BV), Hiab Moffet E2 (van Cargotec Netherlands BV), Taurus Hoogwerker (van Custers Hydraulica BV) en HFM trailer (van HFM trailer BV).