Op basis van het huidige model heeft Isuzu een compleet nieuwe versie ontwikkeld, die nu op korte termijn leverbaar wordt met een 2.5-liter Twin Turbo dieselmotor met een vermogen en koppel van respectievelijk 120 kW/163 pk en 400 Nm. Een combinatie die goed is voor een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 7,4 l/100 km met een bijbehorende CO2-uitstoot van 194 g/km.

Isuzu Benelux levert de D-MAX in drie carrosserievarianten: een single cab, een extended cab met ‘side panel access’ portieren en een double cab. In alle gevallen vertrouwt de nieuwe D-MAX op veiligheidsfeatures en een bijhorende uitrusting die toonaangevend zijn, met onder andere elektronische stabiliteitscontrole (ESC), tractiecontrole (TCS) en ABS. Daarnaast is de pick-up in diverse uitrustingsniveaus leverbaar, met opnieuw ook een absoluut topmodel. Dat is standaard voorzien van onder meer een lederen interieur, een elektrisch bedienbare bestuurdersstoel, automatische airconditioning, cruise control en audiobediening vanaf het stuurwiel. Het laadvermogen varieert van 1.030 tot 1.155 kilogram. Het trekvermogen voor de tweewielaangedreven versie is 2,5 ton, voor de vierwielaangedreven uitvoeringen is dat drieduizend kilo.