Er is een capaciteit om dit op te laten lopen tot 200 duizend eenheden, wat na de introductie in de VS de verwachting is. Men rekent voor de EU niet op een enorme toename van de vraag. Begin deze maand is de seriematige productie van start gegaan.

Omdat de verkoop nog maar net is gestart in Italië en dit voor een aantal andere grote Europese markten pas in september het geval is rollen er momenteel nog maar vijftig stuks per dag van de band. In november rekent men op een output van 550 exemplaren per dag. De zeven-zits versie van de 500L arriveert in de loop van volgend jaar. Tegen die tijd zal FAS achthonderd extra werknemers aanstellen en stijgt het huidige aantal van 1700 naar 2500 man.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding