De DS3 is pas twee jaar geleden gelanceerd en is met bijna 180.000 verkochte auto’s een onbetwist verkoopsucces. Mede door de mogelijkheid om de auto te personaliseren, draagt de DS3 in grote mate bij aan de bekendheid en het succes van de DS-lijn. Van alle DS-modellen tezamen zijn inmiddels al meer dan 250.000 exemplaren verkocht.

De dakconstructie van de nieuwe DS3 Cabrio zorgt er voor dat het sportieve rijgedrag van de originele DS3 behouden blijft. Het is te openen in zestien seconden en kan in drie posities worden gezet: half open, volledig open en geheel geopend inclusief de achterruit. Het opvouwbare dak vormt een aanvulling op het brede scala aan personalisatiemogelijkheden. De kap is in drie verschillende kleurvarianten verkrijgbaar en is elektrisch bedienbaar tot 120 km/h. Naast het dak kunnen net als bij de ‘gewone’ DS3 ook de carrosserie, de zijspiegelkappen en de wielen een persoonlijke touch krijgen.

De nieuwe Cabrio biedt plaats aan vijf inzittenden en heeft volgens Citroën de grootste bagageruimte in zijn klasse (245 liter). De auto wordt geproduceerd in de fabriek van Poissy in Frankrijk en komt begin 2013 op de markt. Vanaf de marktintroductie is er ook een versie leverbaar met een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km [e-HDi 90] en bovendien een VTi 82 versie die geheel 2012 wegenbelastingvrij is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding