Volkswagen pakt met de Transporter de praktijkprijs Bestelauto van het Jaar 2013, nota bene in het jaar waarin Volkswagen de 65e verjaardag van de Transporter viert. De vakjury spreekt zijn waardering uit voor de gunstige kosten per kilometer, de producteigenschappen – veiligheid, comfort en rijgedrag – en de prima uitstraling van deze zeer populaire bestelauto. Waardering is er ook voor de verbeteringen die  Volkswagen doorvoert om de auto een lagere uitstoot te geven via het BlueMotion-programma en voor de volledigheid van het gamma. Tussen alle hoge cijfers steekt alleen de gemiddelde waardering voor de importeur en de VW Bedrijfswagen-dealers wat magertjes af. Maar desalniettemin scoorde Volkswagen Bedrijfswagens met alle drie z’n modellijnen – Caddy, Transporter en Crafter – een plek in de toptien. Tweede werd dit jaar de Peugeot Boxer en derde de Renault Trafic. De verkiezing van de Bestelauto van het Jaar vindt voor de 24ste keer plaats.

De jury van de Bestelauto van het Jaar bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland,  uit vertegenwoordigers van grote (inter)nationale fleetowners en uit ervaren bedrijfsautojournalisten. De jury wordt voorgezeten door de hoofdredacteur van het vakblad AM Automobiel Management, de initiator van de prijs.