De toezegging dat het model na de nieuwe Renault Trafic en Opel Vivaro op de markt zal komen, werd gedaan door Thomas Ebeling, General Manager Product Planning van Nissan Europe, aan het Britse magazine WhatVan?. Dit betekent dat Nissan een tweede bestelauto van Renault adopteert, nadat eerder de Kubistar als kloon van de vorige generatie Kangoo niet werd opgevolgd.

Nissan volgt voor de nieuwe Primastar hetzelfde introductieschema als bij de NV400, die ook later dan de overeenkomstige Renault Master en Opel Movano op de markt kwam. De huidige Primastar wordt geproduceerd in de fabriek van General Motors in Luton, waar ook de Opel en Vauxhall Vivaro van de band rollen. Omdat ‘Luton’ het nieuwe model uitsluitend voor de twee GM-merken gaat bouwen, wijkt Nissan voor de productie van de nieuwe Primastar uit naar hun fabriek in Barcelona. De nieuwe Renault Trafic zal net als de huidige uit Frankrijk komen.

De vraag is nu welke naam de nieuwe Primastar gaat dragen, aangezien Nissan wereldwijd overstapt op de NV-aanduidingen. Tussen de in Europa geleverde NV200 en NV400 past precies een NV300, maar daarbij moet worden aangetekend dat er in Japan al een NV350 Caravan bestaat, een 9-persoons bus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding