SterGarantie biedt klanten de mogelijkheid biedt om de standaardgarantie met één of twee jaar uit te breiden met een Europese dekking die "in hoofdlijnen hetzelfde is als de fabrieksgarantie", aldus de importeur. De verzekering geldt voor onvoorziene reparatiekosten zonder kosten van eigen risico. Binnen de fabrieksgarantie kan SterGarantie worden afgesloten voor een periode van een of twee jaar aansluitend aan de standaard garantie. Na afloop van de fabrieksgarantie is verlenging uitsluitend mogelijk voor twaalf maanden tot acht jaar na eerste kentekenregistratie en een maximum van 200 duizend kilometer. SterGarantie is mogelijk voor vrijwel alle Mercedes-Benz bestelwagens en kan worden overgedragen aan een volgende eigenaar.

De tarieven staan op de website van Mercedes-Benz Nederland vermeld. Voor een periode van 12 maanden, binnen fabrieksgarantie afgesloten, staat voor een Citan een tarief van 371 euro. Voor 24 maanden een Sprinter 6-cilinder verzekeren kost 1.470 euro. Actuele premie’s zijn opvraagbaar bij de Mercedes-dealer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding