De ongeveer 1,5 miljard euro die het Volvo-aandeel opbrengt, wordt voor een deel gebruikt om te investeren in personenautofabrieken in Frankrijk zelf, China en Rusland terwijl met de rest de schuldenlast wat wordt afbetaald. Het nieuws werd goed ontvangen op de beurs van Parijs want daar ging het aandeel Renault donderdag in eerste instantie met meer dan zes procent omhoog.

Toen de Volvo Groep Renault Trucks en Mack Trucks overnam, kreeg Renault aandelen in de Volvo Groep. Die aandelen hebben ze nu verkocht, omdat zij zich willen focussen op personenwagens. Het belang in Volvo is in de loop der jaren verwaterd tot 6,5 procent van de aandelen en dat maakt Renault nu graag te gelde. Renault houdt geen enkel belang over in AB Volvo,” aldus de bekendmaking van Renault.  

De Franse autobouwer is blij met het geld ‘want daarmee kunnen we investeringen doen die noodzakelijk zijn om de groep voor te bereiden op de toekomst.’ Renault denkt daarbij met name aan verdere uitbreiding van het modellenpakket, versterking van de concurrentiekracht van de Europese fabrieken en internationale expansie.  In 2010 verkocht Renault al een aandelenbelang van 14,9 procent in het Zweedse bedrijf voor drie miljard euro.  Afgelopen jaren heeft de Volvo Groep geïnvesteerd in het merk Renault Trucks om het merk te ontwikkelen en te versterken. Half 2013 zal Renault Trucks het hele gamma vernieuwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding