Met de typegoedkeuring heeft BYD naar eigen zeggen  ‘een belangrijke stap gezet voor de verkoop van zijn elektrische bussen in Europa’. De typegoedkeuring is een verplicht certificaat dat verkregen moet worden voordat een voertuig of zijn componenten, goedgekeurd kan worden voor de verkoop in landen van de Europese Unie. De typegoedkeuring bestaat uit 25 tests (exclusief de test van de componenten) en vereist een hoge standaard als het gaat om de voertuig- en veiligheidsprestaties. Om de norm te kunnen halen, moet een bus voldoen aan een groot aantal, strenge Europese richtlijnen.

Steden met belangstelling voor de bus zijn onder meer: Amsterdam (Schiphol), Boedapest, Madrid, Barcelona, Brussel en Salzburg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding