Moeders en oma’s uit Duitsland en omstreken hebben de afgelopen maanden de naalden flink in de mouwen gestoken. Zij breiden gezamenlijk gedurende 2,5 duizend uren (dat zijn 62,5 volle werkweken) maar liefst 250 kilometer wol aan elkaar, zodat er een trui ontstond die een Volkswagen Transporter T3 om de schouders werd getrokken. Een kolderiek idee, dat enkele heren van Volkswagen Nutzfahrzeuge tijdens hun gezamenlijk vakantie in Thailand opdeden toen zij een lokale Transporter-chauffeur met gelijksoortig aangeklede bus zagen rijden. Dat wilden zij ook, waarna ‘vaardige dameshanden’ spontaan aan de slag gingen om het beoogde kledingstuk te vervaardigen.

De aldus gecreëerde ‘Strickbulli’ (Bulli is de Duitse koosnaam voor klassieke Transporters) is, met zijn nieuwe trui aan, tot eind maart in het AutoMuseum Volkswagen te bewonderen. De trui is wel van het zware soort; al met al is er vijftig kilogram wol in de trui verwerkt. Dit betekent dat het nuttig laadvermogen van de Bulli mit dem Pulli tijdelijk net zo veel lager is komen te liggen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding