Europese verkoop bedrijfswagens weer omlaag

De verkoop van nieuwe bedrijfswagens is in januari opnieuw sterk gedaald. Er werden in totaal 10,6 procent minder auto’s op kenteken gezet dan een jaar eerder, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Europese brancheorganisatie ACEA.

In Nederland was de daling met 21,2 procent nog scherper. Ook in Duitsland (min 15,5 procent) zat de markt flink in het slop. Frankrijk zat met een afname van 9,8 procent dichter bij het gemiddelde. Van de grote Europese landen was alleen in Groot-Brittannië sprake van een toename van de verkoop (5,4 procent).

In bijna alle categorieën bedrijfswagens daalde de verkoop. Bij de zware trucks (meer dan 16 ton) was de afname met 18,4 procent het grootst. De vraag naar gewone vrachtwagens (tussen de 3,5 en 16 ton) daalde met 17,2 procent, die naar bestelwagens (tot 3,5 ton) met 9,7 procent. Bussen en touringcars vormden de uitzondering. Daarvan werden er 9,8 procent meer verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese verkoop bedrijfswagens weer omlaag - Automobielmanagement.nl

Europese verkoop bedrijfswagens weer omlaag

De verkoop van nieuwe bedrijfswagens is in januari opnieuw sterk gedaald. Er werden in totaal 10,6 procent minder auto’s op kenteken gezet dan een jaar eerder, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Europese brancheorganisatie ACEA.

In Nederland was de daling met 21,2 procent nog scherper. Ook in Duitsland (min 15,5 procent) zat de markt flink in het slop. Frankrijk zat met een afname van 9,8 procent dichter bij het gemiddelde. Van de grote Europese landen was alleen in Groot-Brittannië sprake van een toename van de verkoop (5,4 procent).

In bijna alle categorieën bedrijfswagens daalde de verkoop. Bij de zware trucks (meer dan 16 ton) was de afname met 18,4 procent het grootst. De vraag naar gewone vrachtwagens (tussen de 3,5 en 16 ton) daalde met 17,2 procent, die naar bestelwagens (tot 3,5 ton) met 9,7 procent. Bussen en touringcars vormden de uitzondering. Daarvan werden er 9,8 procent meer verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding