In april voor het eerst groei verkoop bestelauto’s

De Europese registraties voor bestelauto’s en vrachtwagens laten voor het eerst sinds lange tijd weer een positief beeld zien.

In april werden 3,6% procent meer voertuigen op kenteken gezet dan een jaar eerder, hetgeen de eerste ‘plus’ is sinds december 2011. De groei komt vooral voor rekening van de bestelauto’s, waarnaar in Europa 5,8% meer vraag was.

Vorige maand gingen in Europa ruim 116 duizend nieuwe bestelauto’s de weg op. Positief aan dit resultaat werd bijgedragen door het Verenigd Koninkrijk (+43,0%), Spanje (+11,5%) en Duitsland (+6,6%). Ook Nederland laat voor de bestelauto’s in april een kleine groei zien (+2,0%, 4.287 voertuigen). Over de eerste vier maanden van dit jaar staat de teller op een dikke twintigduizend eenheden, wat 15,4% lager is dan in 2012. De grote verliezers in Europa waren Frankrijk (-4,0%) en Italië (-22,2%). In de eerste vier maanden van dit jaar zijn bijna 450 duizend bestelauto’s geregistreerd, wat nog altijd 6,3% minder is dan in dezelfde periode in 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

In april voor het eerst groei verkoop bestelauto’s - Automobielmanagement.nl

In april voor het eerst groei verkoop bestelauto’s

De Europese registraties voor bestelauto’s en vrachtwagens laten voor het eerst sinds lange tijd weer een positief beeld zien.

In april werden 3,6% procent meer voertuigen op kenteken gezet dan een jaar eerder, hetgeen de eerste ‘plus’ is sinds december 2011. De groei komt vooral voor rekening van de bestelauto’s, waarnaar in Europa 5,8% meer vraag was.

Vorige maand gingen in Europa ruim 116 duizend nieuwe bestelauto’s de weg op. Positief aan dit resultaat werd bijgedragen door het Verenigd Koninkrijk (+43,0%), Spanje (+11,5%) en Duitsland (+6,6%). Ook Nederland laat voor de bestelauto’s in april een kleine groei zien (+2,0%, 4.287 voertuigen). Over de eerste vier maanden van dit jaar staat de teller op een dikke twintigduizend eenheden, wat 15,4% lager is dan in 2012. De grote verliezers in Europa waren Frankrijk (-4,0%) en Italië (-22,2%). In de eerste vier maanden van dit jaar zijn bijna 450 duizend bestelauto’s geregistreerd, wat nog altijd 6,3% minder is dan in dezelfde periode in 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding