Nieuwe VW Caddy BlueMotion naar 117 g/km

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert op de IAA de Caddy BlueMotion. Dit is de zuinigste Caddy ooit, met een opgegeven verbruik van 4,5 l/100 km en een uitstoot van 117 g/km. De actieradius bedraagt theoretisch 1.300 kilometer. De Caddy BlueMotion komt nog dit jaar op de markt in Nederland.

De nieuwe Volkswagen Caddy BlueMotion is voorzien van dezelfde motor als de bestaande Caddy 1.6 TDI met 102 pk. Deze Caddy heeft een uitstoot van 129 g/km indien het optionele BlueMotion Technology-pakket is aangeschaft. De basisversie van 75 pk (de meest verkochte Caddy) heeft met hetzelfde pakket een uitstoot van 136 g/km.

Naast het BlueMotion Technology pakket is de BlueMotion als een op zichzelf staand model erbij gekomen. De uitstoot van 117 g/km is verreweg de laagste van alle Caddy’s, net als het verbruik van 4,5 l/100 km. Hiervoor is de bestelauto uitgerust met een start-stopsysteem, banden met een lage rolweerstand, een remenergie-recuperatiesysteem en een efficiënter motormanagement. Het onderstel is met 27 millimeter verlaagd. Voor de personenversie (Combi, feitelijk de auto die op de IAA debuteert) bedragen de cijfers respectievelijk 4,6 l/100 km en 119 gr/km.

De Caddy BlueMotion is alleen verkrijgbaar in de uitvoering met korte wielbasis. Uiterlijk is hij te herkennen aan de speciale aerodynamische wieldeksels en de in carrosseriekleur gespoten stootlijsten op de flanken. Tot de uitrusting behoren onder meer cruise controle en een Auto-Hold functie voor het gemakkelijk vanuit stilstand wegrijden op een helling.

De prijzen van de nieuwe Caddy BlueMotion worden in september bekend gemaakt, dan wordt de auto ook bestelbaar. De leveringen in Nederland starten in het laatste kwartaal van dit jaar.

Nieuwe VW Caddy BlueMotion naar 117 g/km - Automobielmanagement.nl

Nieuwe VW Caddy BlueMotion naar 117 g/km

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert op de IAA de Caddy BlueMotion. Dit is de zuinigste Caddy ooit, met een opgegeven verbruik van 4,5 l/100 km en een uitstoot van 117 g/km. De actieradius bedraagt theoretisch 1.300 kilometer. De Caddy BlueMotion komt nog dit jaar op de markt in Nederland.

De nieuwe Volkswagen Caddy BlueMotion is voorzien van dezelfde motor als de bestaande Caddy 1.6 TDI met 102 pk. Deze Caddy heeft een uitstoot van 129 g/km indien het optionele BlueMotion Technology-pakket is aangeschaft. De basisversie van 75 pk (de meest verkochte Caddy) heeft met hetzelfde pakket een uitstoot van 136 g/km.

Naast het BlueMotion Technology pakket is de BlueMotion als een op zichzelf staand model erbij gekomen. De uitstoot van 117 g/km is verreweg de laagste van alle Caddy’s, net als het verbruik van 4,5 l/100 km. Hiervoor is de bestelauto uitgerust met een start-stopsysteem, banden met een lage rolweerstand, een remenergie-recuperatiesysteem en een efficiënter motormanagement. Het onderstel is met 27 millimeter verlaagd. Voor de personenversie (Combi, feitelijk de auto die op de IAA debuteert) bedragen de cijfers respectievelijk 4,6 l/100 km en 119 gr/km.

De Caddy BlueMotion is alleen verkrijgbaar in de uitvoering met korte wielbasis. Uiterlijk is hij te herkennen aan de speciale aerodynamische wieldeksels en de in carrosseriekleur gespoten stootlijsten op de flanken. Tot de uitrusting behoren onder meer cruise controle en een Auto-Hold functie voor het gemakkelijk vanuit stilstand wegrijden op een helling.

De prijzen van de nieuwe Caddy BlueMotion worden in september bekend gemaakt, dan wordt de auto ook bestelbaar. De leveringen in Nederland starten in het laatste kwartaal van dit jaar.