Ford nu met Transit Connect ‘Van of the Year’

Ford heeft voor de tweede maal in successie de titel International Van of the Year opgespeld gekregen. Ging vorig jaar de titel naar de Transit Custom, dit jaar naar de kleinere Transit Connect.

De uitreiking vond plaats in Moskou tijdens de transportbeurs Comtrans. De 24-koppige, internationale jury waardeerde de Transit Connect met 130 van de 163 te vergaren punten. Tweede werd de Mercedes-Benz Sprinter (123 punten), derde de Renault Kangoo Express (25 punten).

‘International Van of The Year’ is een ander evenement dan de door Automobiel Management georganiseerde verkiezing Bestelauto van het Jaar (waarvan de winnaar op 19 september bekend wordt gemaakt). Waar in ‘onze’ verkiezing alle merken en modellen bestelauto’s automatisch meedingen naar de titel, beperkt de internationale verkiezing zich tot de bestelauto’s die nieuw op de markt zijn verschenen.

Binnen de uiteindelijke top-3 van dit jaar, is de Ford Transit Connect de enige geheel nieuw ontwikkelde bestelauto; de Sprinter en de Kangoo Express zijn doorontwikkelingen van een al langer bestaand model.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford nu met Transit Connect ‘Van of the Year’ - Automobielmanagement.nl

Ford nu met Transit Connect ‘Van of the Year’

Ford heeft voor de tweede maal in successie de titel International Van of the Year opgespeld gekregen. Ging vorig jaar de titel naar de Transit Custom, dit jaar naar de kleinere Transit Connect.

De uitreiking vond plaats in Moskou tijdens de transportbeurs Comtrans. De 24-koppige, internationale jury waardeerde de Transit Connect met 130 van de 163 te vergaren punten. Tweede werd de Mercedes-Benz Sprinter (123 punten), derde de Renault Kangoo Express (25 punten).

‘International Van of The Year’ is een ander evenement dan de door Automobiel Management georganiseerde verkiezing Bestelauto van het Jaar (waarvan de winnaar op 19 september bekend wordt gemaakt). Waar in ‘onze’ verkiezing alle merken en modellen bestelauto’s automatisch meedingen naar de titel, beperkt de internationale verkiezing zich tot de bestelauto’s die nieuw op de markt zijn verschenen.

Binnen de uiteindelijke top-3 van dit jaar, is de Ford Transit Connect de enige geheel nieuw ontwikkelde bestelauto; de Sprinter en de Kangoo Express zijn doorontwikkelingen van een al langer bestaand model.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding