VW Bedrijfswagens overweegt uitbreiding naar VS

Op de Amerikaanse markt voor lichte bedrijfswagens is Volkswagen vooralsnog de grote afwezige tussen Europese modellen van Ford, Mercedes-Benz en Fiat (als RAM). Hierin kan snel verandering kunnen omdat VW overweegt de Amarok in de VS op de markt te brengen.

Dat meldt persbureau Reuters, dat zich baseert zich op uitspraken van Jonathan Browning, de ceo van Volkswagen in Noord-Amerika: commerciële voertuigen ‘vertegenwoordigen beslist een mogelijkheid’ voor het bedrijf, zo zei hij in algemene termen, zonder namen en rugnummers te noemen, oftewel modellen en tijdspannes.

De meest logische keuze voor Volkswagen zou de Amarok zijn. Deze pick-up is al te koop in Europa en Zuid-Amerika. Ook de Caddy zou een serieuze gegadigde voor de Amerikaanse markt zijn, waar kleinere bestelwagens in trek raken. Spelers zijn hier de Ford Transit Connect en Nissan NV200 en er is een RAM op komst in de vorm van de Fiat Doblò Cargo. De krimpende Europese bedrijfsautomarkt zou mede aanleiding zijn voor Volkswagen om uitbreiding naar de VS te overwegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW Bedrijfswagens overweegt uitbreiding naar VS - Automobielmanagement.nl

VW Bedrijfswagens overweegt uitbreiding naar VS

Op de Amerikaanse markt voor lichte bedrijfswagens is Volkswagen vooralsnog de grote afwezige tussen Europese modellen van Ford, Mercedes-Benz en Fiat (als RAM). Hierin kan snel verandering kunnen omdat VW overweegt de Amarok in de VS op de markt te brengen.

Dat meldt persbureau Reuters, dat zich baseert zich op uitspraken van Jonathan Browning, de ceo van Volkswagen in Noord-Amerika: commerciële voertuigen ‘vertegenwoordigen beslist een mogelijkheid’ voor het bedrijf, zo zei hij in algemene termen, zonder namen en rugnummers te noemen, oftewel modellen en tijdspannes.

De meest logische keuze voor Volkswagen zou de Amarok zijn. Deze pick-up is al te koop in Europa en Zuid-Amerika. Ook de Caddy zou een serieuze gegadigde voor de Amerikaanse markt zijn, waar kleinere bestelwagens in trek raken. Spelers zijn hier de Ford Transit Connect en Nissan NV200 en er is een RAM op komst in de vorm van de Fiat Doblò Cargo. De krimpende Europese bedrijfsautomarkt zou mede aanleiding zijn voor Volkswagen om uitbreiding naar de VS te overwegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding