GreenFleet Award voor eco:Drive van Fiat Professional

Fiat Professional heeft voor de tweede maal in successie de Britse GreenFleet Award gewonnen als ‘Bedrijfsautofabrikant van het Jaar’. De jury reikt jaarlijks prijzen uit aan fabrikanten die zich de meeste moeite getroosten om het brandstofverbruik en de uitstoot van CO2 van hun vloot te verminderen.

Speciale vermeldingen waren er voor Fiat’s systemen eco:Drive Professional en eco:Drive Fleet. Het gaat hier om speciale software (geïntroduceerd in 2009 en daarna verder ontwikkeld) die het rijgedrag van bestuurders analyseert en op basis daarvan advies geeft voor een rijstijl waarmee optimale efficiëntie kan worden bereikt. Fiat noemt het een elektronische docent, die bij nauwkeurig opgevolgde aanwijzingen voor zestien procent minder brandstofconsumptie kan zorgen. Daarnaast stelt het fleet managers in staat om voertuigen online te volgen en de data van de ritten te analyseren. Met eco:Drive Professional kan onder meer de impact die de meegenomen lading heeft op het verbruik van de bestelauto in kaart worden gebracht.

De GreenFleet Awards deelt prijzen uit in maar liefst achttien categorieën. Op personenautogebied ging de hoogste eer naar Citroën, vanwege de lage CO2-uitstoot van al hun in Engeland geleverde modellen. De BMWi3 won een prijs in de categorie innovatie, terwijl de Renault Kangoo ZE als beste elektrische voertuig werd aangemerkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GreenFleet Award voor eco:Drive van Fiat Professional - Automobielmanagement.nl

GreenFleet Award voor eco:Drive van Fiat Professional

Fiat Professional heeft voor de tweede maal in successie de Britse GreenFleet Award gewonnen als ‘Bedrijfsautofabrikant van het Jaar’. De jury reikt jaarlijks prijzen uit aan fabrikanten die zich de meeste moeite getroosten om het brandstofverbruik en de uitstoot van CO2 van hun vloot te verminderen.

Speciale vermeldingen waren er voor Fiat’s systemen eco:Drive Professional en eco:Drive Fleet. Het gaat hier om speciale software (geïntroduceerd in 2009 en daarna verder ontwikkeld) die het rijgedrag van bestuurders analyseert en op basis daarvan advies geeft voor een rijstijl waarmee optimale efficiëntie kan worden bereikt. Fiat noemt het een elektronische docent, die bij nauwkeurig opgevolgde aanwijzingen voor zestien procent minder brandstofconsumptie kan zorgen. Daarnaast stelt het fleet managers in staat om voertuigen online te volgen en de data van de ritten te analyseren. Met eco:Drive Professional kan onder meer de impact die de meegenomen lading heeft op het verbruik van de bestelauto in kaart worden gebracht.

De GreenFleet Awards deelt prijzen uit in maar liefst achttien categorieën. Op personenautogebied ging de hoogste eer naar Citroën, vanwege de lage CO2-uitstoot van al hun in Engeland geleverde modellen. De BMWi3 won een prijs in de categorie innovatie, terwijl de Renault Kangoo ZE als beste elektrische voertuig werd aangemerkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding