Scania UK krijgt order voor 1,5 duizend trucks

Scania heeft de grootste order in de geschiedenis van z’n Britse activiteiten geschreven: de komende twee jaar levert het vijftienhonderd trucks aan de transportbedrijven Eddie Stobart en Jenkinson Forest Products.

De order komt voort uit een gezamenlijke aanbesteding van de twee afnemers. Sinds 2010 heeft Scania aan Stobart en Jenkinson via aanbestedingen al tweeduizend trucks geleverd. William Stobart zegt "geen enkele reden te zien om de samenwerking te beëindigen". De nieuwe aanbesteding werd uitgeschreven omdat beide bedrijven overgaan op Euro 6-trucks, conform de EU-regels die deze emissienorm sinds 31 december jl. voor nieuwe trucks voorschrijven. Scania levert Euro 6 al sinds 2011 en verkocht sindsdien 6,5 duizend voertuigen met deze milieuspecificatie.
Eddie Stobart is een van de bekendste merken in het Verenigd Koninkrijk. De kenmerkende, donkergroene vrachtwagens zijn al tientallen jaren een vaste gast op het Britse wegennet en de vloot is 2,5 duizend voertuigen groot. Jenkinson Forest Products is de grootste leverancier van houtsnippers en gerelateerde producten in het VK. Het vervoert jaarlijks tweehonderd miljoen ton materiaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Scania UK krijgt order voor 1,5 duizend trucks - Automobielmanagement.nl

Scania UK krijgt order voor 1,5 duizend trucks

Scania heeft de grootste order in de geschiedenis van z’n Britse activiteiten geschreven: de komende twee jaar levert het vijftienhonderd trucks aan de transportbedrijven Eddie Stobart en Jenkinson Forest Products.

De order komt voort uit een gezamenlijke aanbesteding van de twee afnemers. Sinds 2010 heeft Scania aan Stobart en Jenkinson via aanbestedingen al tweeduizend trucks geleverd. William Stobart zegt "geen enkele reden te zien om de samenwerking te beëindigen". De nieuwe aanbesteding werd uitgeschreven omdat beide bedrijven overgaan op Euro 6-trucks, conform de EU-regels die deze emissienorm sinds 31 december jl. voor nieuwe trucks voorschrijven. Scania levert Euro 6 al sinds 2011 en verkocht sindsdien 6,5 duizend voertuigen met deze milieuspecificatie.
Eddie Stobart is een van de bekendste merken in het Verenigd Koninkrijk. De kenmerkende, donkergroene vrachtwagens zijn al tientallen jaren een vaste gast op het Britse wegennet en de vloot is 2,5 duizend voertuigen groot. Jenkinson Forest Products is de grootste leverancier van houtsnippers en gerelateerde producten in het VK. Het vervoert jaarlijks tweehonderd miljoen ton materiaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding