Volvo investeert flink in truckfabriek Gent

Volvo Europa Truck investeert dit en volgend jaar 30 miljoen euro in zijn vestiging in Oostakker (Gent) waar zware trucks gebouwd worden. Hierdoor stijgt de technische capaciteit van 144 naar 200 zware trucks per twee shiften.

De investeringen zouden tegen eind 2015 rond moeten zijn, maar de vakbond benadrukt dat het nog voorbarig is te stellen dat er tegen dan ongeveer 200 zware trucks per twee shiften van de band zullen rollen.

Voor de investering zal onder meer plaats ingenomen worden die vrijkomt na het overhevelen van de productie van middelzware trucks naar Normandië. In de tweede jaarhelft van 2013 werkte Volvo Trucks in Oostakker met een tijdelijke nachtploeg om de productie van zware vrachtwagens aan te kunnen.

Woordvoerster Vera Bostyn van de Gentse fabriek bevestigt de cijfers en zegt dat die kaderen binnen de intentieverklaring van Volvo Europa Truck. ‘Het is wel zo dat er maar een productiestijging volgt als de markt die vraagt’, merkt ze op.

Het bedrijf zal met de investeringen haar productielijnen ombouwen binnen de huidige infrastructuur. Momenteel zit men met twee ploegen aan de maximale productie van 144 trucks per dag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo investeert flink in truckfabriek Gent - Automobielmanagement.nl

Volvo investeert flink in truckfabriek Gent

Volvo Europa Truck investeert dit en volgend jaar 30 miljoen euro in zijn vestiging in Oostakker (Gent) waar zware trucks gebouwd worden. Hierdoor stijgt de technische capaciteit van 144 naar 200 zware trucks per twee shiften.

De investeringen zouden tegen eind 2015 rond moeten zijn, maar de vakbond benadrukt dat het nog voorbarig is te stellen dat er tegen dan ongeveer 200 zware trucks per twee shiften van de band zullen rollen.

Voor de investering zal onder meer plaats ingenomen worden die vrijkomt na het overhevelen van de productie van middelzware trucks naar Normandië. In de tweede jaarhelft van 2013 werkte Volvo Trucks in Oostakker met een tijdelijke nachtploeg om de productie van zware vrachtwagens aan te kunnen.

Woordvoerster Vera Bostyn van de Gentse fabriek bevestigt de cijfers en zegt dat die kaderen binnen de intentieverklaring van Volvo Europa Truck. ‘Het is wel zo dat er maar een productiestijging volgt als de markt die vraagt’, merkt ze op.

Het bedrijf zal met de investeringen haar productielijnen ombouwen binnen de huidige infrastructuur. Momenteel zit men met twee ploegen aan de maximale productie van 144 trucks per dag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding