Ook in de wereld van de bestelauto is het gemeengoed geworden om de onthulling van nieuwe modellen te laten voorafgaan door een reeks plaagstootjes aan pers en publiek. Dit betekent dat er eerst een map vol wilde designschetsen voor onze neus wordt leeggeschud, en anders wel een album vol nietszeggende detailfoto’s. Op deze manier heeft bijvoorbeeld Mercedes-Benz een lange aanloop genomen naar de onthulling van de V-Klasse, de luxueuze mpv waaruit binnenkort de nieuwe Vito bestelwagen zal worden gedistilleerd. Opel en Renault volgen hetzelfde pad en tonen de wereld vandaag beide een tekening van hun nieuwe Vivaro en Trafic. Opvallend is dat de Renault in dreigend zwart direct een heel andere indruk achterlaat dan de Opel, die er nu al beduidend realistischer uitziet. Beide fabrikanten beloven dat er snel meer beeldmateriaal en details volgen: Opel zegt ‘binnenkort’, Renault houdt het in het internationale persbericht op ‘very soon’. Meer plagende plaatjes zijn dus onderweg.
De twee bestelwagens zullen deze zomer bij de dealers arriveren. Nissan kondigde in 2012 aan een opvolger van de Primastar te zullen brengen, maar volgt Renault en Opel vooralsnog niet met nieuws over dit model.  Andere belangrijke bestelauto’s die in het voorjaar (of zomer) nog zullen arriveren zijn de Ford Transit 2-tonner, waarmee de pers over twee weken kennismaakt en de Transit Courier. Verder staat er een nieuwe generatie klaar van de Citroën Jumper, Peugeot Boxer en Fiat Ducato.