DAF groeit buiten Europa

Truck fabrikant DAF zoekt de groei buiten de Europese Unie, met name in grote opkomende markten als Rusland, Brazilië en Zuid-Afrika en in meer volwassen markten als Australië en Taiwan.

Vorig jaar verkocht het concern uit Eindhoven buiten de Europese Unie al 9.400 vrachtwagens; een stijging van 13 procent ten opzichte van 2012. Ruim 15 procent van de totale omzet van de truck fabrikant komt nu uit landen buiten de EU. Voor dit jaar verwacht topman Harrie Schippers 20 procent meer trucks te verkopen buiten het primaire marktgebied. En dat is dan nog zonder Brazilië mee te tellen. In het Zuid-Amerikaanse land opende DAF eind vorig jaar een eigen productiefaciliteit en het vergt tijd voordat de productie daar een behoorlijke volume krijgt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

DAF groeit buiten Europa - Automobielmanagement.nl

DAF groeit buiten Europa

Truck fabrikant DAF zoekt de groei buiten de Europese Unie, met name in grote opkomende markten als Rusland, Brazilië en Zuid-Afrika en in meer volwassen markten als Australië en Taiwan.

Vorig jaar verkocht het concern uit Eindhoven buiten de Europese Unie al 9.400 vrachtwagens; een stijging van 13 procent ten opzichte van 2012. Ruim 15 procent van de totale omzet van de truck fabrikant komt nu uit landen buiten de EU. Voor dit jaar verwacht topman Harrie Schippers 20 procent meer trucks te verkopen buiten het primaire marktgebied. En dat is dan nog zonder Brazilië mee te tellen. In het Zuid-Amerikaanse land opende DAF eind vorig jaar een eigen productiefaciliteit en het vergt tijd voordat de productie daar een behoorlijke volume krijgt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding