Fiat noemt het de vierde generatie van de compacte bestelauto. De nieuwe Doblò is leverbaar vanaf begin 2015. Fiat benadrukt dat de Doblò van het begin af aan als een echte bestelauto is ontwikkeld en dat het geen afgeleide is van een mpv. Als nieuwe items voor het te presenteren model noemt Fiat een ‘geheel gerestyled’ interieur en exterieur. De auto is voortaan bovendien leverbaar met drie zitplaatsen voorin. Fiat claimt verder beste wegligging en comfort in zijn klasse, dankzij de bi-link achterwielophanging. Nieuw in de range van modellen is de EcoJet, een uitvoering die een nog lager brandstofverbruik combineert met dito operationele kosten. De reeks bestaat afhankelijk van de markt uit vier carrosserievarianten Cargo, Combi, Truck en Flatbed. Er zijn twee dakhoogtes leverbaar en twee wielbases. Het nieuwe model wordt leverbaar in ongeveer duizend verschillende versies.