Het gaat volgens Mulder om een Europese primeur: ook de internationale vakpers zou deze Mazda nog niet in het echt hebben gezien. De Mazda 2 arriveert namelijk pas in maart 2015 bij de dealers.

De sculptuur wordt vervaardigd uit achttienduizend kilo speciaal zand, gebruikt door kunstenaars van de Haagse organisatie World Sand Sculpting Academy WSSA. Van 09.00 uur tot 17.00 uur kan het publiek de professionele kunstenaars uit Ierland en Nederland aan het werk zien. De auto zal op ware grootte en tot in het kleinste detail worden vormgegeven; op maandag 13 oktober moet het voertuig voltooid zijn. Daarna is de auto tot en met de officiële introductie in maart 2015 te bezichtigen in de showroom in Ommoord, een wijk in het noordwesten van het Rotterdamse stadsdeel Prins Alexander.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding